Free Spirit CTX Range

Здравейте, колеги шаранджии! Днеска ще Ви запозная с една доста интересна тема, свързана с хората, които биха си търили нови въдици покрай празниците. Ще покрием в тази статия една серия на едни от най-добрите производители на пазара за въдици. Фирма, която е основана в Англия и заедно с Harrison се смятат за едни от най-добрите производители на въдици в днешно време. Настанете се удобно, защото днеска ще поговорим за въдицата CTX, която е горд представител на фирмата Free Spirit.

 

Малко въведение за фирмата – тя бива основана в Англия и започват производството на въдици за разлините риболовни спортове. Имат въдици за всякакъв вид риболов, като се започне от шаранджийски и се стигне до риболов на мач. Те произвеждат въдиците от най-качествените материали, които са на пазара, най-вече материали произведени и внесени от Япония, а всеки е добре запознат, колко добри са те в каквото и да се захванат, за това може би и цените на въдиците им не са за всеки. Но сега ще Ви запозная с един от моделите им, които се води в ниския им клас, но по никакъв случай не отстъпва на своите събратя.

 

Моделът CTX e произведен през 2015 година, който замества един от старите модели на фирмата Free Spirit. Той бива произведен с цел, хората които не мога да си позволят по-високия клас, да могат да се насладят на качество и удоволствие, когато практикуват любимото си хоби. Въдицата се отличава с уникалната си бланка, която е съставена от комбинацията на 40t и 30t карбон в X оплетка, което прави бланката изключително тънка, мощна и разбира се здрава.

Не знам дали някой от вас знае, но въдиците не Free Spirit рядко се намира някой, който да счупи такава, даже аз лично от както съм „в играта“ не съм чувал и виждал някой да чупи такава, те наистина са качество, което всеки трябва да се наслади. Другите предимства на въдицата са, че благодарение на тази Х оплетка, драстично се повишава точността при замятането с нея, защото много по-бързо тя се възстановява във въздуха при кастинг и няма излишни движения.

Моделът се предлага с 18мм FUJI DPS макародържач, който пасва на всички Биг Пит макари и може да бъдете сигурни, че макарите Ви ще останат „залепени“ за въдицата, без никакви изплъзвания. Също такава модела се предлага във всичките възможни дължини и либри. Като се започне от 12 футовите въдици от 2.50лб и се стигне до 3.5лб (няма 3лб вариант), също така въдицата както всички модели на Free Spirit, разполага и с модел SU, който е предназначен за екстремни дистанции и се счита за вариант 3.5+лб. Въдиците се прадлагат и във вариант с корк, за любителите на корка и красивия му вид.

Въдицата е един доста добър бюджетен вариант от клас като Free Spirit и може да задоволи и да вкара доста въдици от по-горните клаове в малкия си джоб. Цените на въдиците започват от 99 паунда и в зависимост от модела те могат да нарастнат до приблизително 150.

 

Една уникална въдица, която всеки един риболовец трябва да пробва. В долното клипче е представено е кратно ревю на модела, до нови четания!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *