Dovetail Euro Fishing –риболовен симулатор от ново поколение

Немалка част от Вас, колеги риболовци, със сигурност обичат да прекарват часове от свободното си време в Интернет. Затова не можем да се стърпим и представяме на Вашето внимание може би най-реалистичната и детайлна компютърна игра с риболов, създавана някога – Euro Fishing. Тя е дело на едно английско студио, тясно специализирано в създаването на игри симулатори – Dovetail Games.
Играта е замислена така, че в максимална степен да пренесе тръпката от атрактивния спортен риболов на трофейни риби в света на виртуалното. Със сигурност ще Ви изненада стряскащия начин, по който разработчиците са пресъздали атмосферата и условията на едни от най-използваните и известни места за състезателен риболов в Европа. Новаторството не спира дотук. Удивително е разнообразието от такъми, стръв и къмпинг оборудване, което ще имате възможност „да отключвате” в течение на времето чрез опита и увеличаването на натрупания улов. В замяна на тях ще печелите точки, с които ще можете да пазарувате нови принадлежности, стръв и др. Единствените ни дребни забележки биха могли да се отнесат към „анимацията” и движението на героя Ви, особено когато е с въдицата в ръце. Забелязват се леки „бъгове” и неточности в начинът, по който се държи пръчката и особено в моментите на загребване на рибите, което се случва задължително чрез кеп. Успокояващото е, че постоянно се работи по тези проблеми и с всеки нов ъпдейт анимацията видимо се подобрява. Героят Ви може да хвърля както от свободна позиция край водата, докато се разхожда, така и от платформа (т.нар. “peg”), където пък имате възможност да „поставите” стойка с три въдици. Можете да избирате между стандартен стационарен риболов на дъно, с различна комбинация от стръв и монтажи или пък да тествате рефлексите си с постоянните кълванета на по-дребните риби на ваглер. И в двата случая, вярвате или не, тръпката се доближава до тази при истинския излет. Времето през денонощието е динамично и също е способно да повлияе на „слуката“ Ви, затова бъдете внимателни и вземете под внимание дори и малката поява на вятър – създателите на играта са се погрижили и за този елемент от приключенията на нас рибарите.
Един от най-интересните моменти в играта и основно нейно предимство е наличието на „Live Weekly/Weekend Tournaments”. Иначе казано, всеки ден имате възможност да участвате в състезания на живо, където разполагате с от по един до три опита от по 60 минути, в които трябва да уловите максимално количество улов. За всеки ден водоемите, условията и видовете риба, които са Ваша цел, са различни. Съществува турнир както за рамките на цялата седмица, така и такъв за уикенда, проведен при аналогични условия. След края му, резултатите се пресмятат, публикуват се във фейсбук страницата на играта и играчите от челната тройка получават различни материални награди. Ако сме успели да Ви „зарибим“, можете да си закупите играта само срещу 19,99 евро . На куражлиите – приятна игра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *