5 традиционни трушии

Българина обича да похапва салати целогодишно, но преди време не е имало достъп до пресни зеленчуци целогодишно и затова са се правили туршии, които се приготвят и до днес. Кои са петте най-любими туршии според нас:

Царска туршия – това е най-разпространената и най-вкусната зимнина. Карфиол, моркови и чушки нарязани на парчета, олио и оцет, черен пипер, това са съставките за приготвяне на тази българска туршия.

Кисели краставички са традиционен деликатес приготвян от векове в страната. Нищо сложно, дребни корнишони, оцет, черен пипер и нарязан лук, копър и сте готови.

Кисело зеле, това е туршията приготвяна от почти всички домакинства в края на ноември и началото на декември. Нарязано и поръсено с олио и червен пипер това е идеалната салата за изпиване на поне 2 ракии през зимните месеци.

Дунавска туршия – нарязано на дребно зеле, настъргани моркови, чушки на парчета, заляти с марината от оцет, олио и сол на вкус, това също не е за пренебрегване.

Зелени домати – останат ли неузрели домати повечето домакини ги правят на туршия която е или в каче или в буркани. Идеална за зимните месеци.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *