5 модни десерта, които трябва да опитате на всяка цена

Храната е вдъхновение, изкушение и чиста страст за небцето. Те я незавършен роман, ако я разделим от един главен герой – десерта.

Познатите и традиционни за българската кухня десерти, отстъпват място в последно време и дават път на други, които са колкото модерни, толкова и с издържан в световен мащаб вкус.

Ако все още не сте, опитайте този топ 5 на модните десерти и си позволете да се влюбите поне в един или два от тях.

  1. Чийзкейкът – приготвен с хрупкав блат от бисквити, наситен крем на основата на сирене и плодов/шоколадов финал, този десерт трудно ще ви остави равнодушни. Неговата изискана лекота е способна да изпълни душата на всеки ценител.
  2. Тирамису – събрал в себе си деликатните бишкоти с крем от маскарпоне, дъх на еспресо и прашинки какаова страст, този зашеметяващ италианец е любим не само на дамите.
  3. Френска селска торта – гениалната простота с която се съчетават фини медени блатове, крем от заквасена сметана, боровинково сладко и орехови ядки, правят тази торта лека, любима и галеща всички сетива.
  4. Макарони – това не са макароните на фурна на баба, но и тези ще оставят трайна следа в съзнанието ви. Деликатните френски сладки са изработени от подобни на целувка бадемови бисквитки и съдържат в себе си нежен крем меренг, ммммм…
  5. Лава кейк – предводителят на нашата класация ще избухне пред вас със своето невероятно шоколадово великолепие. Шоколадовото суфле, както е прието още да се нарича, е онзи влудяващ десерт от тъмен шоколад, който се разтича от пробождането с лъжица и разтапя сетивата. Комбинацията с първокласен сладолед е задължителна за всеки ценител на нежните сладости.тирамису

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *