5 любими Български салати

Всички Българи обичат да похапват салати, дали е делник или празник салатите са неотменна част от нашата трапеза. Сега ще се постараем да Ви представим нашите топ 5 любими салати на нашите сънародници които всички ние обичаме и консумираме с удоволствие.

Шопска салата – любимата салата на малки и порастнали. Необходимите съставки за нея са краставица, домат, чушка, лук, магданоз, олио, оцет и сол. Традиционната направа е нарязване на зеленчуците на кубчета, подправяне и сервиране.

Мешана салата – следващата салата в нашата класация която е типично Българска. Съставките са като тези на шопската, разликата е в приготвянето. Зеленчуците се нарязват на ивици, чушките на ленти, овкусявате и сервирате.

Зеле с моркови – това е не толкова любима салата, но пък поради факта, че се приготвя бързо и лесно е номер 3 в нашият списък. Продуктите са ясни, настъргано зеле и моркови, овкусени с оцет и олио, сол и да Ви е сладко.

Зелена салата – всички ние свързваме тази салата с Великденските празници. Маруля, краставица и лук, овкусена и гарнирана със сварени яйца и сте готови за сервиране.

Картофена салата – това е салатата която се използва целогодишно. Сварени картофи нарязани на кубчета, лук и подправки и се получава тази вкусна салата.

Това според нас са петте най-приготвяне салати и освен да си сипете по една ракия и да прочетете следващата статия за това кои са топ 5 ракии на Българина и …. Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *