5 любими Български естрадни изпълнители

България е родината на доста музикални таланти, но тук искаме да Ви запознаем с 5 от тях които са любимци на мнозина и са от края на миналият век. За да не ни се разсърди някой няма да правим класация и поредноста им е случайна.

Васил Найденов е печелил Златния Орфей през 1979 година и от тогава е на върха на родната поп музика. Завършил музикалната академия неговия път започва като пианист и в последствие става вокал, като някои от хитовете му са любими и до днес.

Лили Иванова е примата на родната поп сцена. Дългогодишната и кариера започва през далечната 1961 година и продължава и до днес. Хитовете и са живи и до днес, а албумите и са продадени в десетки страни в Европа.

Орлин Горанов е печелил Златния Орфей през 1984 година. Става известен с култовия хит „Светът е за двама“ и дуетите си с Кристина Димитрова.

Йорданка Христова е спечелила Златния Орфей още през далечната 1966 година с първото си участие в конкурса. Любимката на кубинският диктатор Фидел Кастро има издадени десетки албуми по целия свят. През дългогодишната си кариера която продължава и до днес има участия и концерти в над 40 държави по света.

Георги Христов е любим изпълнител на няколко поколения и има множество награди в кариерата си. През 1988 година печели конкурса Златния Орфей, има и награди от Мелодия на годината и т.н.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *