5 лекарства които задължително да имате в къщи

Днешното ежедневие не може без лекарства и те са неизменна част от нашия живот. Дали болкоуспокоителни, дали за справяне на проблеми с кръвното или просто витамини винаги е хубаво да имате под ръка в домашната аптечка.

Аналгин е повече от задължителен да присъства в аптечката. Това хапче е средство за справяне с болки в главата и корема, има силно анти септично действие, помага за справяне с висока температура и т.н.

Аспирин е следващия в списъка който ще пребори сутрешния махмурлук, болки в мускулите след тежък физически труд, а и често се ползва за направата на туршии и зимнина.

Витамин С е най-често използваният витамин който засилва имунната система и в по-големи дози се справя с настинка и грип.

Упсарин или Ефералган ефервесцентни таблетки са идеално средство при първи признаци на настинка и грип.

Спирт и Риванол са не точно лекарства, но също са задължителни като присъствие в дома и при леки порезни рани и ухлузвания са първите които ще се справят с дезинфекцията.

Това са само част от лекарствата които би трябвало да има във всеки един дом, като освен тях са задължителни предписаните от личния Ви лекар лекарства според заболяването Ви, кремове и мазила, превързочни материали и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *