5 екзотични плода

Екзотичните плодове вече не са мит и се намират дори и в кварталното магазинче. Както знаете те са богат източник на витамини и минерали и са полезни за поддържане на имунитета и спомагат за редица заболявания. Ето пет от тях които са любими на малки и големи.

Ананас е екзотичен плод с мощни анти оксидантни действия, помага за проблеми с храносмилането, ставите и артрит. Освен, че е вкусен той е и идеално средство за подобряване на храносмилането, като се препоръчва изяждането на 2-3 парченца половин час преди хранене.

Киви е плод богат на фибри и омега 3 мастни киселини. Този екзотичен плод помага за подобряване на храносмилането като се използва като естествен пробиотик. Има ниско съдържание на захар и това го прави предпочитан плод за много диети.

Мангото е богат на витамин С плод който е използван за направата на сокове и плодови салати. Помага при някои видове рак и заради ниските нива на захар е предпочитан в менюто на диабетиците.

Кокос или кокосов орех е екзотичният плод който освен плода има и сок така, че е с двойна употреба. богат на фибри, магнезий, витамини и минерали помага при проблеми с психиката, чудесен анти оксидант.

Папя е плод съдържащ незаменими ензими, витамини и бета каротин които помагат за справяне с проблеми с храносмилането и засилва имунитета.

Включете част от екзотичните плодове във вашата закуска и само след няколко седмици ще усетите дейстивето им върху вашия организъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *