Язовир „Ряховски ливади” край Севлиево  – шаран и амур

Язовир „Ряховски ливади” край Севлиево само за няколко години се прочу и изгради репутация като един от най-атрактивните и резултатни места за риболов на трофейни риби в страната. Все повече търсачи на силни риболовни усещания се насочват към това място и почти никога не остават разочаровани. Стопаните полагат постоянни грижи за разнообразието и богатството на водоема и труда им бива оценен от благодарните посетители.

Имайте предвид, че язовира предлага сериозни риболовни предизвикателства. Ще срещнете съпротивата на риби с тегло между 4 и 25-30 кг. Излизат най-вече шаран и бял амур, но за любителите на хищници – има и сериозни екземпляри сом и бяла риба. Подгответе се с качествена екипировка, за да си спестите разочарованието от загубената битка с рибите. Препоръчваме да останете поне три дни, за да имате добра слука.

Ако сте с децата, не се тревожете. Има гъдел и за най-малките. В по-каменистите участъци в района на стената вървят прилични уклеи и каракуда на плувка. Същевременно за въпросните по-едри риби Ви съветваме да предпочетете местата сред тополите. За препоръчване в момента са тези на по-плитките участъци в дъното на язовира. Там през последните дни има няколко добри попадения на бял амур и шарани. Ако сте си забравили люлката, или въобще нямате – спокойно. Там ще Ви дадат. Използването й на този водоем е задължително.

Няма как да споделим и нещичко за оборудването. Най-добре е да използвате шаранджийски такъми. Монтажът препоръчваме да е стандартен – на косъм. Важно е да сте съобразителни и да подготвите много и различни видове (с различни аромати) протеинови топчета. Не забравяйте и класическата сладка царевица от консерва. Напоследък най-много дава на сладки аромати протеин. Но тук ситуацията е доста динамична, добри резултати се постигат и с вкусовете сепия и октопод. Бъдете готови да експериментирате.

Ако сте фенове на риболова на фидер – също сте на правилното място. Излизат доста прилични каракуди на фидер. Пригответе си тъмна захранка, която да допълни стръвта от грозд торен червей. Това като че ли са най-важните неща, които трябва да знаете преди да тръгнете към Севлиево. Наслука!

Язовир Ряховски Ливади

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *