ТОП 5 любими ракии на Българина

След като Ви запознахме с петте любими салати и подправки които консумира Българина няма нищо по-логично и да напишем кои са топ 5 ракии които обичаме. Тази класация и описаните ракии са нашето виждане и няма да ги подреждаме под номера.

Гроздова ракия – това е най-разпространената ракия в страната поради големите лозови масиви в почти всички краища на България. Наближи ли септември месец всички започваме да обикаляме пазарите в избор на грозде за приготвяне на тази напитка, а няма нищо по-завладяващо от това да си я сварите сами и да я консумирате с удоволствие след това.

Сливова ракия – елексир от сини сливи, двойно препечена в някои региони на страната, около 50 градуса това е напитката предпочитана от голям брой българи.

Кайсиева ракия- ароматна напитка с неповторим вкус от плода кайсия, хубав жълтеникав цвят, консумирайте изстудена и с вкусна салата.

Плодова ракия е напитката съчетала всичко горе описано, това е ракията от плодовете които имате в градината, един микс от всичко което се сетите.

Винена ракия – след направата на традиционното българско вино следващият етап е варенето на винена ракия.

Тук сме Ви запознали с основните видове ракии като не искаме да правим реклама и да пишем за марки, а по скоро за домашно приготвени напитки. наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *