ТОП 5 курорта с минерални извори в България

България е богата на минерални извори и това я прави предпочитана дестинация за СПА почивка. В много градове има термални извори с различни лечебни свойства и които от векове се ползват за справяне с различни здравословни проблеми. Ще Ви запознаем с 5 града в които можете да намерите минерални извори и да пробвате свойствата им.

Сапарева Баня е малък град в полите на Рила и е известен с минералната си вода която помага за проблеми със стомашно чревния тракт. Можете да посетите града и да си направите минерални бани на градския басейн, както и да се насладите на няколкото новоткрити СПА центрове.

Велинград е следващата спирка в нашия разказ като града е известен като СПА столицата на България. Освен минералните извори и релаксиращата почивка в града можете да се насладите и на природата и природните забележителности в покрайнините на града.

Сандански е град с мек климат през цялата година и това в съчетание с горещите минерални извори го прави предпочитана дестинация за почивка както на българите така и на съседите от Гърция. Минералната вода е полезна за проблеми със ставите, но помата и за редица респираторни заболявания. Тук също можете да се насладите на природата и да съчетаете приятното с полезното.

Хисар е първият избор на всеки българин имащ проблеми с бъбреците и черният дроб. Тук минералните извори са с целогодишен достъп и хотелите са с минерално вода както в баните така и басейните. В съчетание с лекуването на вашето заболяване можете да се запознаете и  историята на града, да посетите останките от крепостната стена и портата на града запазили своя чар във времето.

Павел баня също е дестинация предлагаща минерални извори и макар и не толкова известна като Хисар и Велинград също има своите почитатели. Можете да отседнете в някоя къща за гости и да прекарате едноседмична ваканция със семейството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *