Тери Хърн

Здравейте, колеги ! Вие отново сте с поредицата от известни шаранжии, с която ви представям всяка седмица по един от популярните риболовци на шаран в днешно време. В днешната статия ще Ви запозная с един от най-добрите, а може да се каже и най-добрия в занаята, човека, който сам успява да измисли една от най-известните продукти за стръв за улов на шаран, този човек се казва Тери Хърн.

Кратка биография

Тери Хърн е роден в Boxhill, Surrey , малък град намиращ се Югозападно от град Лондон, Великобритания. Градът е известен със своята красива природа, многобройните дървета и разбра се малките водоеми, които пристрастяват Тери към любомито си хоби. Той е роден през 1976 година и не след дълго време, той започва да се занимава с любимото си хоби, което след време става негова страст.

Идеите на Тери 

Може би повечето от вас са запознати с идеите и постиженията на Тери Хърн, но за повечето от вас, които не са, Тери е известен с направата на множество протеинови топчета, които след време стават една от най-използваните стръв на пазара, а именно фирмата Dynamite Baits , която е водеща фирма за производство на протеинови топчета, миксове и частици за шарани, започват да работят съвместно с Тери Хърн и благодарение на него и фирмата, те създават 2 от най-известните модели топчета на фирмата – Complex-T (която е и наименувана на създателя й – Тери Хърн) и The Source – протеинови топчета с няколко вида рибни брашна, робин ред и рибни масла, които правят стръвта неустоима за шараните и е довела до множество рекорди в различни държави по света.

Лични постижения,рекорди и предпочитания

 

Тери Хърн освен, че обича само да приготвя своята стръв, той много често обича да я изпробва в различни водоеми. Предпочитанията на Тери са разнообразни водоеми, не обича да се застоява много време на един водоем, а обича разнообразието. Тери освен, че работи взаимно с Dynamite Baits и е известен шаранджия в Англия, той е известен и с писането на статии относно риболов, фотограф е , обича да снима природата и своите постижения и автор на няколко книги свързани с риболова.

Някои от рекордите на господин Хърн са 21 килограма люспещ шаран , който се нарича Burghfield Common, който според него, бил един от най-трудните му улови. Другият негов рекорд на територията на Англия е „Моркова“ – гол шаран с тегло от приблизително 29 килограма, на неговата любима стръв, която е The Source – продукт, който той измислим и съвместно с Dynamite Baits, осъществил целта си, да я разпространи в цял свят.

Неговите любими монтажи са hinged-stiff rig и chod rig, той твърди че това са най-успялите му монтажи за pop-up, а за монтаж лежащ на дъното, той предпочита the claw rig, където съвместно протеиново топче, той използва и стара царевица за едно с него.
Едни от неговите любими спомени е когато хваща своят пръв 40lb шаран (около 18кг) през далечната 1995 година.

Тери Хърн е една живееща легенда, която е дала повече от половината си живот за развитието на шаранджийския риболов и популяризирането му в цял свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *