Къмпинг риболов – няколко полезни съвета

Къмпинг риболов! Какво ни е нужно, за да си изкараме добре?

Къмпинг риболов! Какво по-хубаво?! Съчетание между две любими за мъжете (а и не само) хобита. Кой не обича да пуска въдици на хубаво място докато на скарата цвърчат вкусотии, а в хладилната чанта мръзнат любими напитки. Но за да се стигне до този момент първо  трябва да сте изпълнили няколко условия. За да Ви помогнем в това начинание, сега ще Ви споделим нашите полезни съвети, що се отнася до един такъв излет.

Започваме от екипировката. Първо, погрижете се да подготвите достатъчно и разнообразна стръв, която ще Ви стигне за целия престой на водоема. Вече Ви казахме колко е важно да се грижите за такъмите си, затова това е друга важна задача преди да тръгнете към брега. Огледайте внимателно всички въдици, стойки, както и цялото прилежащо към тях оборудване. След като сте готови – продължете с къмпинг оборудването. Сред задължителните атрибути са палатка, спален човал (или завивка), столове, маса, осветление, шатра(или заслон), найлони,  грил (или скара), някакво сечиво, кибрит, хартия, посуда и плажен чадър. Разбира се, свободни сте да вземете и всичко друго, което прецените че ще Ви е полезно.

Идва ред на избора на място. Ако сте нов в това начинание и все още нямате любими дестинации в това отношение – няма страшно. Ето как да избирате мястото за своя лагер, когато веднъж сте на водоема. Стремете се да разположите лагера си възможно най-близо до течаща вода (като кладенец, чешма или др., ако това е възможно). Друго важно нещо е да не е далеко от брега, за да не затрудните риболова. Ще е много добре, ако изберете място в близост до гора, от която ще си набавяте лесно дърва за лагерния огън. Пък и гората може да Ви послужи за заслон при евентуална буря. Ако няма гора наблизо, просто се съобразете мястото да е достатъчно заслонено и сенчесто, за да не Ви досаждат вятърът и слънцето през цялото време.

След като вече сте избрали къде точно ще застанете, идва моментът с организацията на лагера. Важно е да разпънете заслона в центъра на бивака. Под него ще е масата и там ще изкарате най-много време. Хубаво е също да е максимално близо до брега (на не повече от 10-тина или 20 метра). Така ще можете да имате по-бърз достъп и видимост до въдиците си, пък и ще можете да се насладите на гледката. Палатките разположете на равно и заслонено място, за да нямате проблеми със съня в последствие. Завийте палатката с найлон, това ще Ви спаси от дебелата роса през нощта. Хитро е ако преместите автомобила си така, че да служи като естествен заслон от вятъра. Пък и ако с разрази  буря – бързо ще отидете на сухо. Скарата сложете на безопасно от останалите неща място, като е задължително да обезопасите огнището с кръг от камъни – така ще предотвратите евентуален пожар.

Бивакът е готов. Остава да се радвате на природата и добрата компания. За вечеря ако ще използвате огъня и ще печете на него месо – направете си дълги шишове от дърво, храната изпечена на тях е по-вкусна. Бъдете смели, дори можете да си вземете гърне, в което да си направите прясна рибена чорба или ако няма слука – варен боб. Няма начин да сте яли нещо по-вкусно някога, повярвайте ни.

И за финал, на тръгване не забравяйте да почистите мястото, където сте изкарали приятно последните дни. Помислете и за другите. На Вас няма да Ви е приятно ако заварите купчини боклуци на мястото, където искате да застанете, нали?! Бъдете колегиални! Носете си чували, в които да съберете и изхвърлите остатъците си. Наслука!

 

къмпинг риболов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *