Дани Фейрбрас

Здравейте, шаранджии. В днешната статия ще Ви представя още един известен човек, допринесъл за развитието на шаранджийски риболов в днешно време. Той е основателя на една от най-известните фирми за риболовни принадлежности както в Англия, така и в цял свят. Това е Дани Фейрбас.

Кой е Дани Фейрбрас ?

Дани Фейрбрас е английски шаранджия, извествен в световен мащаб. Той е роден в Англия, Southern, Essex – градче намиращо се почти на брега на Северно море, източно от град Лондон. Един много отдаден човек, който постигнал всичко което е сега почти от нищото. Дани започнал да прави олова за риболов през далечните 90те години на миналия век в кухнята си. Започнал да ги продава след това, разхождайки се около водите на Walthamstow. Всичко се промени, когато той показал своите идеи за олова в местните си магазини за риболов, когато всички ги харесали и били впечатлени от различните грамажи и форми, които той успял да направи.

Как е започнал сериозно с риболова?

Фейрбрас започнал сериозно да ходи за риболов на езерата около Essex , като младаеж не е имал възможноста да се отдалечава, защото единствените начини да ходи за риба, били с градския транспорт или колело. Не след дълго, отдадеността на Дани дала своя резултат и той хванал първия си 21lb шаран или 10кг шаран на едно от езерата наречени „Малкия Хамбар“, който също бил в родното му градче. Това се случило точно преди 25 години (1992 година).

Корда

Дани Фейрбрас е основателя на една от най-големите фирми за риболовни принадлежности – Корда. Тя е известна почти навсякъде. Фирмата предлага огромно разнообразие от продукти, като се започни от изключилно острите им куки, най-различни влакна за поводи, доказали се през времето и претърпяли години тестване, до колчета за дистанция и олова, разбира се. Идеята се родила след като Дани видял, че има какво още да развива освен правенето на олова и решил да направи нещо голямо и да уголеми „бизнеса“ си. Корда е фирма изцяло предназначена за принадлежности за улова на шаран и е водещ лидер в продажби на продукти в Англия.

Постижения и рекорди

Фейрбрас освен занимавайки се постоянно с фирмата си и развитието й, той обича постоянно да прекарва времето си по водоемите, когато има свободно време. Даже самият той купува водоем на името Gigantica през 2008 година, намиращ се във Франция , на който постига и своят личен рекорд – огледален шаран с тегло от 74lb , което се равнява на 33 килограма и половина. Неговият личен рекорд в Англия е 49lb и 14oz , което се равнява на 22 килограма и половина, което е повече от 10 килограма разлика от рекорда му извън страната.
Дани Фейрбрас е изключителен човек, който постоянно помага и се опитва да развива шаранджийския риболов максимално по възможностите му. Той създава академия за млади таланти, занимаващи се с шаранджийски риболов, които той и неговият екип от Корда с голям ентусиазъм обучават. Също така прави многобройни предавания свързани с риболов и издава многобройни DVD-та и всичко свързно с риболова на шаран.

Настояще

Фейрбрас в момента живее в Blackheath, Югоизточен Лондон, наслажавайки се на риболов когато има време, защото той е един много зает човек, правейки всичко възможно за развитието и популяризирането на шаранджийския риболов. За повече информация, може да посетите сайта им тук и техния youtube канал  да разгледате продуктите на Корда в магазина на sukibaits.com , където предлагаме голямо разнообразие и качество на достъпни цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *