Алън Блеър

Здравейте, шаранджии ! Отново се завръщаме с поредицата „известен шаранджия“, допринесъл много за развитието на модерния шаранджийски риболов. В днешната статия ще ви представя един човек, който няма как да не сте чували за него, ако не сте гледали клипчетата на Неш в интернет. Човекът, който винаги е лъчезарен и щастлив, когато прекарва времето си покрай някое езеро, язовир и дори каналите в Англия , ловейки трофейни риби – това е Алън Блеър, представител на фирмата Неш,Великобритания.

Ранно минало

Алън, както повечето запалени шаранджии, които се занимават професионално с това, израства с риболова още от много малка възраст. Той е роден в Milton, Keynes , малко градче, намиращо се северозападно от град Лондон. Още на 10 годишна възраст, Алън хваща въдицата и неговото приключение започва от тогава. Започва с риболов на маломерна риба, като червеноперка, платика и някои хищници, като щука и бас. Отдадеността на малкото момче продължила и 3 години по-късно, на възрастта от 13 години, той започва да работи в рибарска магазин в съботните дни, когато нямал училище , като подреждал червеите и помагал на персонала. Тази негова отдаденост му помогнала да бъде това , което е сега.

Прогресивно минало на Алън Блеър

Алан Блеър бил толкова запален и обсебен от риболов, че започнал да търси начини за развитието на риболова по възможно най-различни начини и не след дълго се срещнал с английската фирма Неш, където за по-малко от 5 години работещ в нея, той се издигнал на пост като Operations Director, а преди това той е бил риболовен лектор в колежа Шутълуърт.

Настояще

Господин Блеър не спира да се развива, дори и след постъпването му във фирмата Неш. Все повече нови и нови идеи му идват на главата, след като забелязва, че има успех и успява да популяризира шаранджийски риболов в страната. Алан, прави свой канал в youtube , където първоначално споделя своите излети, монтажи и тактики, как улавя своите риби, за да бъде възможно най-полезен на хората, които биха искали да научат нещо. Алан записва многобройни филми с етикета на Неш, които биват едни от най-гледаните шаранджийски клипове в социалните мрежи. Даже успява да изкара своя поредица, наречена UrbanBanx, което в превод означава „градски канал“, в която поредица, той посещава градски канали, водоеми, езера, намиращи се буквално в самият град и показва своите методи за улавянето на шаран в тях.

Рекордите на Алън 

Алан Блеър обикаля цяла Европа със своите колеги от Nash Tackle в направата на филмите, с които стават и толкова популярни в интернет пространството. Както всеки запален шаранджия, следи своите рекорди и те никак не са малки. Алан в момента е на 33 години и той е успявал за времето от както е започнал да лови, гол шаран 52 либри, което му е и рекорда за най-голям улов в Англия, равнявайки се на 23,56 килограма. Най-големия люспещ шаран, който успява да улови е 38 либри, което е точно 17,23 килограма. А най-голямата му риба извън Англия, той улавя във Франция и е с тегло почти 60 либри (59), което е 27 килограма и остава негов личен рекорд.

Алан Блеър е един от най-позитивните хора в днешния шаранджийски риболов. Той постоянно качва снимки и клипове от неговите срещи с хората по водоемите и се отнася много добре и мило с тях, той би направил всичко за развитието на шаранджийския риболов в световен мащаб. Ако сте пропуснали да видите част от клиповете му в интернет пространството, може да погледнте долното клипче, което е едно от многото му в канала и да му се насладите, също така може и да погледнете канала на Nash Tackle, където всяка седмица качват интересни клипове, които много биха ви помогнали да осъвършенствате вашите умения,а с вас ще се „видим“ следващия път.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *